tiistai 12. kesäkuuta 2012

Ah ihana Saimaa Menu

Paviljongissa on nyt ollut pari päivää uusi menu, ja sen vastaanotto on ollut tosi hyvä. Menu on rakennettu niin, että käytämme mahdollisimman paljon lähituottajien tuotteita. Kun Saimaan rannalla ollaan, niin kaikki kalaa tulee tietysti omista vesistä. Läheltä tulee myö osa lihoista ja suuri osa kasviksista ja muista lisukkeista. Ihan kaikkea ei vielä läheltä saa, ja niinpä osaa annoksista höystetään muun maan mauilla.

Saimaa Menun aloitus: Täyteläistä tomaatti-nokkoskeittoa, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä. 


Omasta mielestän listan paras osa ihana Saimaa Menu. Sen ääreen kannattaa rauhoittua ajan kanssa, ja nauttia huikeasta makumaailmasta ja Saimaan upeista maisemista. Suosittelen.


Saimaa Menun pääruoka: Kuohkeaa haukimureketta, paistettua kuhafiletta ja kevätsipulihollandaisea.


Olen kyllä tosi iloinen siitä, että meillä on ihan huikea porukka keittiössä töissä. Näiden taitureiden käsistä ei synny vain herkullisia annoksia, vaan upean kauniita kokonaisuuksia. Ruokailukokemuksesta muodostuu näin kokonaisvaltainen elämys. Ainakin itse arvostan sitä, että ruoka myös näyttää hyvälle. Mutta tulkaa ihmeessä itse testaamaan niin tiedätte:-)

Menun päätteeksi Mansikkavanukas.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Viehättävä Saimaan Huljupuisto

No niin, nyt ollaan vihdoinkin siinä tilanteessa, että Saimaan Huljupuisto alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Eilen oli jo testiryhmä vieraanamme, ja huomenna tehdään sitten historiaa, kun kaikkien aikojen ensimmäinen asiakasryhmä pääsee korkkaamaan Huljupuiston. Toivottavasti elämys on hieno, ainakin testiryhmä näytti nauttivan kokemastaan.

Ihanat naiset huljupuistossa.

Huljupuistossa on neljä huljua (eli kylpytynnyriä), joihin kaikkiin mahtuu kylpijöiden koosta riippuen 5-8 henkilöä. Eli vähän reippaammankin kokoinen ryhmä voi kylpeä yhdessä. Niin kuin kuvasta näkyy, on puistosta avautuva näkymä kerrassaan huikea. Kyllä se Topelius tiesi mistä puhui, kun sanoi: ”Varmaa vain on, että olkoonpa ilta tahi aamu, kesäyö tai auringonpaiste, maassamme ei ole kauniimpaa huvipuistoa kuin Punkaharju."

Kylpemisen lomassa maistuu grilliruoka.

Puistosta pääsee pulahtamaan suoraan Saimaaseen, ja patiolla on mukava vilvoitella kylpemisen välillä. Viime hetkellä keksimme myös, että mikäs sen mukavampaa kuin grillailla kylpemisen lomassa. Eilen Paviljongin kokki Marko pisti grilliin porsaan filettä ja makkaroita. Ja kyytipojaksi herkullisia salaatteja. Ilta kyllä vilahti ihan huomaamatta hyvän ruuoan, mukavan seuran ja huljussa rentoutumisen merkeissä.


Herrat huljussa.

Saimaan Huljupuisto on tarkoitettu ensisijaisesti ryhmille, mutta teimme tänään päätöksen, että avaamme välillä puiston myös yksittäisille asiakkaille. Ensimmäisen kerran puistoa pääsee testaamaan Punkaharjun Kesän Avauksessa 16.6. kello 15.00 - 20.00. Pääsymaksu 15 €/hlö. Oma pyyhe ja uimapuku mukaan.