lauantai 21. marraskuuta 2015

Kamalan ihana marraskuu

Se on marraskuu. Pimeä, kylmä ja vähäluminen. Väsyttää. Ei pysty. Ei kannata. Tai sitten.... Se on marraskuu! Kaunis kynttilänvalosta katsottuna! Ihanaa suunnitella joulua! Mahtavaa piipahtaa ystävän kanssa konsertissa! Parasta aikaa suunnitella tulevia matkoja ja oppia uutta! Olisiko näin parempi? Minusta kyllä. Ja niin taitaa ajatella moni muukin. Eilen Punkaharjun Jouluraitti -tapahtuma oli kerännyt runsain joukoin koolle paikallisia asukkaita, palveluntuottajia ja käsityöläisiä, ja pikkujoulukausi on marraskuussa kiivaimmillaan.

Pikkujoulukattaus saa marraskuussa väriä valkoisesta ja valoista.

 Meidän pikkujoulukausi starttasi viikko sitten. Ensin  nauroimme vatsalihakset jumiin Sami Hedbergin stand up -keikalla Savonlinnasalissa. Sen jälkeen söimme maistuvaa ruokaa perhehotelli Hospitzissa. Seuraavana päivänä emännöimme ja isännöimme pikkujouluja Paviljongilla. Väki viihtyi, nauru raikui ja ruoka oli maistuvaa. Ulkotulet, jouluvalot ja joulukuusi loivat tunnelmaa. Ei kamalan lannistavaa marraskuista touhua, eihän?

Joulukuusi koristellaan jo marraskuussa pikkujouluja varten.

Pikkujoulukausi, joulun odotus ja talven suunnittelu ovatkin keskeisiä puheenaiheita perheessämme tähän aikaan vuodesta. Ennen joulukiireitä on hyvää aikaa pohtia seuraavan vuoden kohokohtia tai sitä, mitä tekisi vuoden vaihtuessa. Meillä on selvät suunnitelmat. Uusi vuosi otetaan Punkaharjulla vastaan herkullisen ruuan äärellä Paviljongilla, ja ilta kruunataan ilotulituksin Paviljongin rannassa. Tammikuun alussa avaamme Kesämaan parina päivänä Talvimaana tarjoten mukavaa talvista puuhaa lapsiperheille. Kaksipäiväinen tapahtuma toteutetaan yhteistyössä naapurimme Harjun Portin kanssa, jonka rantaan rakentuu tapahtuman ajaksi Jäämaa.

Marraskuussa on mukava haaveilla talvisista touhuista.

On muuten yksi seikka, mihin on vaikea löytää positiivisuutta marraskuussa. Nimittäin koiran, tai tässä tapauksessa koirien, omistaminen. Ei se räntäsateessa lenkittäminen mitään, mutta kodin puhtaanapito vaatii välillä lehmän hermoja. Imuria ja moppia on turha piilottaa kaappiin. Pakko kyllä repiä siitäkin sen verran positiivisuutta, että pölypallerot eivät ehdi pitkään pesimään, kun ne ovat jo imurissa. Ja kotona saakin olla mielestäni elämää, sillä siellähän sitä iso osa elämästä eletään. Olemme kyllä matkustelleetkin koirien kanssa, ja Punkaharju Resortissakin on huomioitu lemmikkien kanssa matkustavat asiakkaat varaamalla osa huoneistoista lemmikkihuoneiksi. Kotimaassa onkin melko helppo matkustaa lemmikkien kanssa, eikö olekin?

Suomenlapinkoirani Luka ja Leo ovat kovia lenkkeilijöitä. Myös marraskuussa.

Elo täällä kotimaassa ja Punkaharjulla tuntuu yhtäkkiä niin kovin turvalliselta, kun ajatukset karkailevat maailmalla samaan aikaan tapahtuviin kamaluuksiin. Nämä hetket herättävät huomaamaan sen, kuinka kiitollinen saa olla siitä, mitä nyt on. Olkoon vaikka marraskuu. Ja hei, kun katson ikkunasta ulos, siellähän sataa jotain lumen tapaista.

Positiivista joulun odotusta,

Sini