lauantai 2. tammikuuta 2016

Vuodenvaihteen tunnelmia Punkaharjulta

Se on taas aika uuden vuoden uusine ja vanhoine kujeineen. Mistä lie johtuu, että vuodet tuntuvat vierivän aina vain nopeammin? Minulla vaihtui seitsemäs vuosi Punkaharju Resortissa. Yksikään vuosi tai sesonki ei ole ollut samanlainen. Juuri kun luulet oppineesi jotain asiakkaistasi, jokin muuttuu. Useimmat sesongit painuvat mieleen ja sydämeen. Viimeisin vuosi on  kaikessa ihanuudessaankin ollut myös raskas, kun maailmantaloudellinen tilanne ja toiminnan kannalta huonot säät ovat painaneet päälle. Kuten asiakkaatkin, myös me tekijät tarvitsemme onnistumisia. Niitä on saatu mukavista tapahtumista ja yhtenä yksittäisenä sesonkina joulusta, joka on kasvanut parina viime vuotena suosituksi sesongiksi.

Onnistumiset jäivät päälimmäisenä mieleen ja sydämeen vuodesta 2015.

Menneenä vuonna jouluvieraiden määrä oli meillä ennätyksellinen. Iso osa vieraista oli varannut valmiin joulun ruokailuineen ja ohjelmineen. Perinteisten jouluherkkujen nauttimisen lisäksi paistoimme makkaraa kodalla jutellen maailman menosta, ja pelattiinpa meillä bingoakin jouluaattona. Joulupäivänä ohjelmasta vastasi Annikan karaoke, ja rohkeimmat laittoivat lattialla jalalla koreasti. Useaan kertaan minulta kysytiin sitä, miltä tuntuu olla jouluna töissä. Itse näen asian niin, että joulumieli voi syntyä monella tapaa. Ja onhan se itsellekin kotoisaa, tulla jouluksi Ullan jouluherkkujen ääreen. :) Itseassa mehän vietämme joulun aina kahteen kertaan, ensin kotimaisten asikkaiden ja sitten venäläisten asiakkaiden kanssa.
 
Täällä Saimaalla muikut kuuluvat luonnollisesti juhlapöytään jouluna ja uudenvuodenaattona.

Vuosi 2016 otettiin Punkaharjulla vastaan perinteisen uudenvuodenbuffeen ja ilotulituksen äärellä. Lisämausteena illanvietossa oli huomioitu erityisesti lapsiperheet järjestelmällä mukavaa ohjelmaa perheen pienimmille. Samalla perheen aikuiset saivat nauttia illallisesta ja vuoden vaihtumisesta rennosti. Piipahtipa Joulupukkikin lapsia ja aikuisia ilahduttamassa! Tunnelma oli kansainvälinen, kuten eräs tyytyväinen suomalaisperhe illasta totesi: "Ihan kuin olisi ollut ulkomailla!".


Joulupukki apulaisineen järjesti ohjelmaa uudenvuodenaattona Paviljongilla.

Tällä hetkellä Kesämaa on verhoutunut Talvimaaksi tarjoten mukavaa puuhaa perheille. Vaikka mäenlaskuun ei päästäkään, on Talvimaassa kuitenkin paljon muuta mukavaa tekemistä, kuten napakelkkailua, polkuautoilua, askartelua Joulupukin pajassa, makkaranpaistoa ja kiipeilyä. Talvimaan vetonaulana on ihkaoikea talutettava poro! Sää on kylmä, mutta kauniin kirkas. Seuraavan kerran Talvimaa on muuten avoinna torstaina 7. tammikuuta klo 10-16.


Petteriä ei pakkassäällä palella.

Täällä Punkaharjulla on muuten tällä hetkellä aivan upeat retkiluistelukelit ja parempaa taitaa olla luvassa, sillä pakkaset tuntuvat pysyvän. Olen ihastellut lukuisia upeita retkiluistelukuvia Facebookissa ja vilkuillut vähän väliä jäälle Paviljongin ikkunasta. Meidän perhe taitaa viettää huomista vapaapäivää jäällä! Meillä on omat välineet, mutta välineitä voi vuokrata kätevästi myös viereisestä Harjun Portin välinevuokraamosta. Perheen pienimmät, kuten meidänkin tyrär, pääsee potkurin kyytiin!


Jos luistelu ei tunnu omalta jutulta, on jäällä liikkumiseen muitakin hyviä välineitä, kuten potkukelkka!

Vuoden vaihtuminen konkretisoi meille uuden kesämatkailukauden lähestymistä. Kesän rekrytoinnit on aloitettu, ja iso iso ensi kesäkauden kuvioista jo päätetty. Monet tuttavat kysyvät minulta, mitä me oikein teemme täällä Resortissa talvikaudella? Siihen mahtuu monenmoista. Helmikuun blogissa saatat päästä kurkistamaan Resortin kulisseihin, eli siihen, mitä täällä tehdään silloin, kun matkailukausi ei ole kiivaimillaan.


Uudenvuodenillallisen yhteydessä valettiin tinoja. Minä sain tinasta purjeveneen. Ehkäpä se tarkoittaa matkustelua? Työkaveri näki samassa tinassa pääskysen, ja mieheni ison kalan. Uusi vuosi voi siis tietää myös lennokuutta ja hyviä kalansaaliita? Riippuu mistä kulmasta katsoo. Jokaiselle meistä lienee luvassa tänäkin vuonna monenlaisia tapahtumia. Kiitän teitä vuodesta 2015, ja toivotan elämyksellistä vuotta 2016. Nähdään Punkaharjulla!

Sini