tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kesää kohti

Vaikka luistelukausi on hippeimmillään, valmistaudutaan Punkaharjulla kaiken muun tohinan ohella täyttä häkää kesää varten. Sini haastattelee respan työntekijöitä ja Sami painaa hommia Kesämaan kanssa. Vesi- ja puuhapuisto Kesämaahan onkin muuten tulossa tosi kivoja uudistuksia. Uudet törmäilyveneet on jo tilattu, ja uusi uljas pomppulinna tulossa. Kyllä kelpaa lasten ja lastenmielisten nautiskella uutuuksista heti kesäkuun alussa. Kesämaan ovet muuten avautuvat tänä vuonna jo 2.6. Varsinaisia Punkaharjun kesäkauden avajaisia vietetään 15.-16.6., mutta niistä lisää tuonnempana.

Kesämaan uudet törmäilyveneet.
Sellainenkin uutuus Kesämaassa on tänä vuonna, että puisto on avoinna ihan joka päivä - satoi tai paistoi. Puuhapaikkoja on rakennettu siten, että sateella ja kylmällä ei tarvitse palella altaissa vaan tekemistä riittää muutenkin. Autoradat ovat hyvässä kunnossa ja pelejä on uusittu.

Kesämaahan tulee myös uusi myymälä ja lisää myyntipisteitä, jotta pystymme palvelemaan asiakkaita entistä paremmin. Tavoitteena tietenkin se, että koko perhe viihtyy - koko päivän.

Muillekin uutta

Leirintäalueen asiakkaillekin on luvassa uusia juttuja. Ravintola Paviljongin viereen lähelle rantaa valmistuu kesäksi uusi leirintäasiakkaille tarkoitettu nykyaikainen huoltorakennus. Rakennuksessa on tilavat suihkut, wc:t, keittiö ja pesukoneet ja se on ympärivuotisessa käytössä. Tiesithän muuten, että nyt Punkaharjulla on mahdollista varata kausipaikka ympäri vuoden. Kausipaikkaan sisältyy vaunupaikka, ja sähkö sekä huoltorakennuksen käyttö veloitetaan käytön mukaan.

Uusi huoltorakennus ja safaritalo valmistuu Saimaan rannalle.
Taidetta ja kulttuuria

Retrettikin julkaisi hiljakkoin ensi kesän näyttelynsä, ja sieltähän tulikin sitten Jytky. Eli näyttelyn nimi on Retretin Jytkyt - Tyko Sallinen ja muita ekspressionisteja 1910-luvulla. Näyttely esittelee sadan vuoden takaista Suomen taide-elämää ravisuttaneet nuoret, vallattomat ja boheemit ekspressionistit. Lasten Retretissä on esillä satukuvittaja Rudolf Koivun töitä. Oraksetkin saapuvat taas kesäksi Punkaharjulle, ja vierailu Taidekartano Johanna Oraksessa kannattaa ehdottomasti sisällyttää matkaohjelmaan.

Johanna Oraksen taidekartano Punkaharjulla. Upea, lämminhenkinen paikka.
Tässä viimeisimpiä kuulumisia. Laittakaa kommentteja siitä, mitä haluaisitte Punkaharjulla tehdä - muulloinkin kuin kesällä. Me täällä sitten teemme parhaamme, jotta voisimme toteuttaa toiveenne.

- Pia -


1 kommentti:

  1. Mukavaa, helppoa luettavaa ja paljon uutta tulossa. Tekstissä huomio kiinnittyi siihen, että koko perheelle löytyy tekemistä. Ravintoloista ja ruokatarjonnasta olisin kaivannut enemmän infoa. Se, että henkilöistä on kuvat ja nimellä, on myöskin mukavaa, sillä siten `ollaan jo tutumpia`. (kirjoitusvirhe kohdassa "pumppulinna".)

    VastaaPoista