tiistai 22. heinäkuuta 2014

Punkaharju - koko perheen luonnollisen hauska lomapaikka

Punkaharju on kyllä huikean hieno ja monipuolinen koko perheen lomapaikka. Lasten kestosuosikki on tietenkin vesi- ja puuhapuisto Kesämaa. Jatkuvasti tapaa ihmisiä ympäri Suomea, jotka kertovat että lapsena oli pakko päästä Kesämaahan, ja nyt sinne viedään omia lapsia. Aivan loistavaa minusta.

Kesämaassa viihtyy koko perhe.



Kesämaan hienous on se, että siellä panostetaan lihasvoimaan, ei siihen että lapset laitetaan istumaan erilaisiin laitteisiin. Tästä pienenä poikkeuksena tämän kesän uutuus Nautic Jet -hyppyvene, jossa noustaan korkeuksiin ja sieltä lasketaan kovaa vauhtia uima-altaaseen. Mutta muuten puuhapaikat ovat sellaisia, että itse juostaan liukumäkien päälle, poljetaan polkuautopuistossa ja taiteillaan seikkailuradoilla.


Nautic Jet -hyppyvene on tämän kesän suosikki.

Pomppulinnat ovat perheen pienempien suosikkipaikkoja. 

Kesämaassa on pyritty myös siihen, että aikuisetkin viihtyisivät siellä pidemmänkin aikaa. Varjoisilla viheralueilla on mukavia piknik-paikkoja ja puuhapaikkojen läheisyydessä penkkejä. Itsestäni on ihan parasta katsoa kun myös aikuiset osallistuvat lystinpitoon. Myös venäläiset asiakkaat ovat löytäneet tiensä Kesämaahan. Läheskään kaikilla ei ole edes lapsia mukana, vaan aikuiset tulevat pitämään hauskaa keskenään. Tässä ehkä vähän opettelua meille suomalaisillekin :)

Frisbeegolf on mukava tapa viettää päivää.

Kesämaassa voi pelata minigolfia ja tennistä. Lomakeskuksen alueella on myös minigolf ja ravintolasta saa ilmaiseksi mölkkypelejä ja pientä vuokraa vastaan frisbeita frisbeegolfia varten. Itse frisbeegoflkentän käyttö on ilmaista.

Hepokattiin voit vaikka pyöräillä Kesämaasta.



Jos Kesämaa-puuhailun jälkeen on vielä menohaluja, niin erittäin mukava koko perheen paikka on ihan lähellä sijaitseva Hepokatin kotieläinpiha. Kesäaikaan Hepokatin kotieläinpihalla voi vierailla vapaasti vierailuaikojen puitteissa tai tutustua maatilaan ja eläimiin osallistumalla maatilakierrokselle. Kotieläinpuiston lisäksi Hepokatissa on viehättävä maalaiskahvila ja siellä järjestetään usein erilaisia koko perheen tapahtumia. Käykää ihmeessä tutustumassa paikkaan, ihastutte varmasti.

Lustossa vanhakin nuortuu leikkimään.

Lustossa on paljon vanhoja metsäkoneita.

Ja jos vielä jää aikaa, niin suosittelen menemään Lustoon ja tekemään sukelluksen suomalaiseen metsähistoriaan. Lusto on paikka, jossa saisi menemään vaikka monta päivää, niin paljon kaikkea mielenkiintoista siellä on. Lapsille varmaan hauskinta on päästä ohjaamaan metsäkonetta, ryömiä karhupesään ja käydä taikametsässä. Ja voin vakuuttaa että tässä samassa sitä nuortuu vanhempikin leikkimään.

Nauttikaahan lomastanne Punkaharjulla, Suomen kansallismaisemassa.

1 kommentti:

  1. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
    takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
    Jumala siunatkoon teitä.

    VastaaPoista