lauantai 17. lokakuuta 2015

Muisteluita, elämistä ja haaveilua Punkaharjulla

Syksy on Punkaharjulla kauneimmillaan, mutta liekö mennyt kylmä kesä karkoittanut ison osan syyslomalaisista lämpimiin maihin. En tiedä mikä siinä on, mutta itse olen aina ollut vähän sellainen syysintoilija. Syksyisin innostun vapaa-ajalla sisustamaan, leipomaan ja harrastamaan, ja töissä ideariihi käy syksyisin kuumana. Lenkillekin tulee lähdettyä koiran kanssa usein iltapimeällä, säällä kuin säällä, eikä kynttilöitä säästellä.

Lapinkoirani Leo ja minä laavulla syysretkellä.

Täytyy kuitenkin myöntää, että kyllä tämän kylmän kesän jälkeen karkasin itsekin hetkeksi perheen kanssa etelän lämpöön. Vastapainoksi piipahdimme kahden innokkaan lapinkoiramme kanssa Lapissa. Molemmilla reissuilla näin upeita paikkoja ja koin uusia unohtumattomia elämyksiä. Kotiin palatessa tajusin silti taas, että kyllä Punkaharju on omalla tavallaan ainutlaatuisen kaunis ja elämyksellinen. Töihin paluu oli helppoa, kun vastassa oli Saimaan maisemat.

Vaikka välillä on päästävä muihin maisemiin, en ole vielä löytänyt tälle vertaistaan.

Lomalla pohdin paljon sitä, kuinka herkkä Suomen kesämatkailu on säiden suhteen. Erityisesti kärkikohteemme Kesämaa on kovin riippuvainen hyvistä säistä, ja Kesämaa -päivältä odotetaan perinteisesti naurunkiljahduksin höystettyjä vesileikkejä. Muistan Kesämaan jo lapsuudesta. Mikään ei kesälomalla ollut niin hauskaa, kuin päivä Kesämaassa. En kyllä muista yhtään kylmää kesää. Liekö aika kullannut muistot. Onneksi Kesämaassa on paljon myös puuhapaikkoja, joissa lämpötilojen ei tarvitse olla hellelukemissa. Uima-allas on lämmitetty, polkuautoilla voi kurvailla viileämmälläkin säällä ja pomppulinnoissa tulee kyllä takuuvarmasti lämmin. Mutta eihän seuraava kesä voi olla mitenkään yhtä kylmä, eihän?

Johan sekin on vähän mielessä; kesä.

Vaikka Punkaharju Resortissa ei ole meneillään mikään varsinainen sesonkiaika, emme silti lepää laakereillamme. Syksyllä ja talvella suunnittelemme kaikki tulevat kaudet, tapahtumat ja tempaukset. Odotamme erityisen kovasti nyt jo perinteistä, ihanaa joulunaikaamme, jolloin Paviljonki täytyy ihanasta joulutunnelmasta ja saamme tuottaa asiakkaillemme kauniita joulumuistoja. Itseasissa, työ jouluna ei tunnu työnteolta ollenkaan. Tämä on nyt kolmas peräkkäinen joulu, jonka perheemme viettää pääsääntöisesti työmaalla asiakkaita palvellen. Mikään tähän asti ei ole tuonut minulle parempaa joulumieltä. Joulun jälkeen lepäämme päivän tai pari, ja sitten otamme vastan Uuden Vuoden vieraita. Yksi talven kokokohdistamme on 2.1. ja 7.1. järjestettävät koko perheen puuhapäivät Talvimaassa.

Yksi parhaista joululahjoista on tyytyväinen asiakas.

Jos mennyt kesä oli säiden suhteen haastava, ei kaksi edellistä talvekaan ole ollut helpoimmasta päästä. Tänä talvena upeat puitteemme ansaitsevatkin kunnon talvikelit pakkasineen ja lumineen! Naapurimme Harjun Portin ylläpitämä retkiluistelureitti on yksi talven suosikeista, eivätkä hiihtoladutkaan jätä kylmäksi. Henkilökohtainen suosikkini hiihto- tai luistelupäivän päätteeksi on Tanhuvaara Sport Spa, johon kipaisemme tyttäremme kanssa tänä talvena monen monta kertaa. Siellä ei tarvitse värjötellä!

Talvikelit Punkaharjulla parhaimmillaan.

Tästä kirjoituksesta ymmärsitte varmasti, että matkailutoimijan mielessä on monta asiaa kerralla. Sitä kelaillaan mennyttä kautta, eletään meneillä olevaa ja suunnitellaan seuraavia. Mutta sitähän se on ihmisen elämä ylipäätäänkin. Muistellaan, eletään ja haaveillaan.

Kaunista syksyä ja toiveikasta talvea toivottaen,

Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti