lauantai 24. lokakuuta 2015

Juhlat tunteella ja Saimaa -näköalalla

Onnistuneet juhlat eivät ole itsestäänselvyys. Hyvät juhlat rakentuvat monenlaisista palasista. Juhlaa voi valmistella myös monenlaisesta näkökulmasta ja tarpeesta. Kaikki häät tai syntymäpäiväjuhlat eivät noudata samaa kaavaa, vaan juhlat ovat aina henkilökohtaiset ja persoonalliset. Puitteet, ruoka ja ohjelma täytyy olla kunnossa. Loput hoituu läsnä olevien ihmisten avulla. Itse lukeudun niihin, jotka järjestävät omat perhejuhlat mieluiten jossain muualla, kuin kotona. Ei tarvitse stressata siivouksesta tai muista valmisteluista, vaan voi itsekin keskittyä juhlaan. Puitteet ja varustelu ovat juhlatiloissa yleensä isolle porukalle sopivat, ja järjestelyt hoituvat kivuttomasti.


Tässä muisto omista, onnistuneista juhlista Punkaharjulla vuonna 2012.

Meillä Punkaharju Resortissa on järjestetty monenlaisia juhlia jo usean vuoden ajan. Järjestämme säännöllisesti esimerkiksi syntymäpäiviä ja häitä. Jokainen juhla on omanlaisensa tapaus. Tapaan tilaajan aina henkilökohtaisesti ja keskustelen toiveista ja ajatuksista. Ruoka muodostaa ison osan suunnittelua, mutta nykyään panostetaan paljon myös koristeluun ja juhlien teemaan. Mielestäni on äärimmäisen tärkeää paitsi kuunnella asiakasta, myös rohkeasti ehdottaa omia ideoitaan. Jollekin servetin värillä ei ole väliä, toiselle on hyvin tärkeää, että värimaailma noudattaa tiettyä teemaa alusta loppuun. Joskus asiakas kaipaa apua aikataulun suunnittelussa tai istumäjärjestyksen pohdinnassa.


Näyttävä kattaus tekee ruuasta vieläkin maistuvampaa ja juhlan teema ulottuu aina buffetpöytään asti.

Punkaharju Resortin ylpeys Paviljonki on kaunis juhlapaikkana, ja Paviljongista avautuu näkymä suoraan Saimaalle. Paviljonki luo siis upeat puitteet monenlaisille juhlille. Juhlatilassa oleva takka luo lämmintä tunnelmaa talven juhliin, ja katettu terassi puolestaan mahdollistaa isojenkin juhlien viettämisen lämpimämmillä säillä. On aina yhtä ihanaa ottaa juhlavieraat vastaan, ja kuunnella onnellista puheensorinaa ja ihastuneita huokauksia ruuasta. Usein nauramme yhdessä, joskus myös itkemme liikutuksesta. Tunnustan, että joskus kyyneleet valuvat minulta salaa toimistossa, kun kuulen juhlaväen pitävän kauniita puheita rakkailleen. On hienoa olla osa sitä tärkeää päivää.


Punkaharju Paviljonki muuntautuu hyvin erilaisiin pöytäjärjestelyihin ja kattauksiin.

On ollut mahtavaa huomata, että Paviljonki on vakiinnuttanut asemansa juhlien pitopaikkana Punkaharjulla. Meille on helppo tulla, kun osallistumme suunnitteluun sydämellä, ja toteutamme juhlan rennosti, mutta ammattitaidolla. Lapset viihtyvät ruokailun jälkeen Paviljongin leikkinurkkauksessa, ja iltaa voi jatkaa vaikka viereisellä kokoushuvila Hovilla saunoen. Saimaan Huljupuisto on tullut suosituksi erityisesti hääväen keskuudessa, kun onnistuneen ja pitkään suunnitellun juhlan päätteeksi pääsee rentoutumaan. Jos kotimatka on pitkä, on oiva vaihtoehto yöpyä viereisessä luhtitalo Topeliuksessa.


Kaunis kesäilta jatkuu Saimaan Huljupuistossa juhlinnan päätteeksi.

Tällä hetkellä, kun kirjoitan tätä blogia, minulla on ihana juhlaväki vieraana, vatsat pullollaan maistuvaa ruokaa, ja päivä täynnä ihanaa ohjelmaa. Huljut on lämpiämässä illan jatkoja varten. Päivänsankarin lapsenlapsi soittaa parhaillaan viulua. Nieleskelen liikutuksen kyyneliä.

Mukavia juhlasuunnitteluita,

Sini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti