lauantai 31. joulukuuta 2016

Uuden vuoden alku


On se aika vuodesta kun kuohuviini ja shampanja virtaavat laseissa. Maljoja kohotetaan menneille hyville hyville hetkille ja tuleville toiveille, sille, että uusi vuosi toisi mukanaan suunnan hyvästä parempaan. Tähän vuoden aikaan liittyy menneestä luopumista. Moni meistä miettii, mitä saikaan vuoden sisällä aikaan, millaisia muutoksia kohtasikaan, mitä kaikkea tapahtuikaan.

Itselleni tämä vuosi oli suuri muutosten vuosi. Sain kokea ihanasta ammatista luopumisen. sitä työ opettajan minulla oli. Haasteita, kasvua, ihanuutta ja iloa onnistumisistakin. Sain antaa luottamusta ja uskoa kasvuun tulevaisuuden tekijöille, nuorille, jotka vielä kovin epävarmoina omasta osaamisestaan opettelivat ammattiin. Sain myös kokea lasten nuoruuden kodista luopumisen, kun asuntokauppa nytkähtikin eteenpäin. Muutosta muutoksen perään. Käytyäni luopumisen läpi ja avauduttuani uudelle; tuli tilalle upea haasteellinen työ matkailun asiakaspinnassa upealla paikalla järvenrannalla Punkaharjulla. Asuntokin löytyi, huomattavasti pienempi neliöiltään, sellaisena minulle sopivan kokoisena, myös järvenrannalta.

Joulu Punkaharju Resortilla oli hyvin erilainen kuin mihin olen viime vuosina saanut tottua. Hiljaisuus vahtui asiakkaiden iloiseen puheen solinaan, ruuasta yhdessä nauttimiseen, joulutunnelman tekemiseen yhteisöllisesti. Useimmilla meistä vierähti kyynel silmäkulmasta ihastuksesta ja tunnelmasta kun takkatulen loimotellessa jälkiruokahvien ja -konjakkien aikaan; eräs asiakas nousi pöydästään ja kajautti sitten upealla koulutetulla äänellä suoraan sydämestä "Näin sydämeeni Joulun teen" kappaleen. Kodalla paistettiin yhdessä joulupäivänä makkaraa ja asiakkaat huokailivat, miten sitä raaskii näiden herkkujen ääreltä edes poistua. Hyvillä mielin, Joulun tunnelma syvällä sydämessä, Tapanina sitten talo taas hiljeni. Taisipa joku jo tehdä varauksen seuraavaan Jouluun.

Muutoksessa on kyse jostakin luopumisesta ja kyvystä ottaa uutta vastaan. Joskus täytyy päästää irti saadakseen uusia asioita mahtumaan elämään. Päästää irti vanhoista tavoista, ihmissuhteista, asenteista, työpaikasta... Aina muutoksiin ei voi valmistautua. Etenkin jos ne koskevat terveyttä, voi ihminen saada yllättävän diagnoosin, joka muuttaa koko hänen elämänsä. Elämä pakottaa muutokseen, pakottaa ottamaan uutta vastaan. Käydessäni Balilla tapasin pariskunnan, joka oli tehnyt tietoisen muutoksen elämässään. He myivät kaiken omasuutensa pois Suomessa ja muuttivat Balille, jossa nyt toimivat eri ammateissa, eläen oman elämänsä unelmaa.

Tähän aikaan liittyy myös ennustaminen. Valetaan tinoja ja päätellään niistä kynttilän valosta varjoon heijastaen, mitä tulevaisuus tuokaaan tullessaan. Meillä Punkaharju Reosrtilla tinaa valetaan Kodalla useampana päivänä. Uuden vuoden viettoon on saapunut asiakkaita ympäri maailmaa. Oletpa sitten meillä tai muualla, vietä ihana vuoden vaihtuminen. Ja sydämestäni toivon Hyvää, sitä parempaa Uutta Vuotta 2017.

Aija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti