perjantai 7. heinäkuuta 2017

Heinin ja Veeran terveiset kesävastaanotosta

Punkaharju Resortin kesävastaanotossa alkaa olla jo kesän tuntua. Aurinkoisella ja lämpimällä säällä matkailijoita riittää jonoksi asti. Jututimme kahta vastaanoton työntekijää, Veeraa ja Heiniä, kysyäksemme heiltä tunnelmia kuluneestä kesästä ja tulevista kohokohdista. Molemmat naiset palvelevat hymyssä suin työpisteessä, joka vaatii hyvin paljon tietotaitoa ja alueen tuntemusta.

Kesävastaanottomme sijaitsee keskeisellä paikalla Kesämaan vieressä.

Heini työskentelee vastaanotossa ja myyntipalvelussa jo viidettä kesää, ja on autellut lomakylässä myös muina vuoden sesonkeina, kuten uutena vuotena ja jouluna. Heini on opiskellut matkailualaa, ja paikallisena savonlinnalaisena tuntee hyvin seudun ja sen viehätykset. Punkaharjun harjualue ja upea luonto ovat ehdottomasti niitä asioita, joita Heini suosittelee asiakasta kokemaan. Heini pitää jo vakiintunutta kesätyötä vastaanotossa antoisana, sillä työ lomakylässä on hyvin monipuolista, haastavaa ja palkitsevaakin. Tyytyväinen asiakas on Heinille paras mahdollinen motivaattori työn tekoon. Heinäkuusta odotetaan kiireistä ja lämmintä.

Heini hoitaa työtään asiakaslähtöisesti. Hymy ei hyydy kiireessäkään.

Vastaanottotyö vaatii kokemusta ja vahvaa taustatyön osaamista, mutta tänäkin kesänä vastaanottoamme rikastuttaa alasta kiinnostunut uusi kesätyöntekijä. Veera on innostunut työstä, jossa pääsee kerryttämään matkailualan kokemusta ja toisaalta hyödyntämään jo valmista osaamistaan vastaanottotyössä. Alkukesä oli viileä, mutta Veerasta se tuntui vilkkaalta, sillä opittavaa oli niin paljon aina erilaisista toiminnanohjausjärjestelmistä alueen tuntemukseen ja talon pelisääntöjen oppimiseen. Veerakin pitää työtään vastaanotossa hyvin monipuolisena, ja edelleen joka päivä oppii jotain uutta.

Kesätyö vastaanotossa on Veeralle mieluisaa, sillä hänelläkin on matkailualan koulutus.

Vastaanoton sijainti vesi- ja puuhapuisto Kesämaan kupeessa on ihanteellinen: se on oivalla paikalla opastamaan matkailijaa eteenpäin joko majoituskohteeseen, ravintolaan tai Kesämaahan. Viileämmällä säällä Kesämaan pääsylippumyynti on vastaanotossa, ja erilaisten välineiden, kuten polkupyörien vuokraus, onnistuu myös. Vastaanotosta annetaan mielelläään karttoja ja vinkkejä alueella viihtymiseksi. Veera vinkkaa, että lähialueen kulttuuritarjonta, kuten Taidekartano Johanna Oras ja Metsämuseo Lusto kannattaa ehdottomasti hyödyntää samalla reissulla.

Kesämaan riemunkiljahdukset kuuluvat mukavasti myös vastaanottoon.

Koska Punkaharju Resortissa on hyvin monipuolinen majoitustarjonta, löytyy jokaiselle matkailijalle mieleinen yösija. Edullista majoitusta kaipaavat viihtyvät leirintäalueella teltassa tai leirintämökissä, ja mukavuutta kaipaavat valitsevat saunallisen huoneiston luhtitalo Topeliuksessa, ravintola Paviljongin monipuolisten palveluiden äärellä. Heini vinkkaa, että majoituksen lisäpalvelut, kuten aamiaisen, voi varata joko ennakkoon tai vastaanotosta saapumisen yhteydessä. Tavoitteenamme on pitää lomailu joustavana ja helppona. Vastaanoton työntekijät ovatkin kaikesta valmistelusta huolimatta tottuneet elämään myös hetkessä ja tekemään nopeita päätöksiä.

Legendaariset leirintämökit pitävät pintansa vuodesta toiseen.

Jos menojalkaa vipattaa, niin heinäkuun kohokohdaksi Veera mainitsee 14.-15.7. Punkaharju by Night -viikonlopun, jolloin harjualueen yrityksissä tapahtuu mukavaa ohjelmaa aamusta iltaan. Viikonloppu huipentuu iltaan Paviljongilla, kun lavalle astelee ensin rap -artisti Ilari ja myöhemmin Aikakone. Kuumin kesäaika on hyvin lyhyt, mutta onneksi heinäkuun jälkeen edessä on vielä jatkoa. Heini kertoo, että elokuuta vilkastuttaa mm. iso moottoripyörätapahtuma, joka valtaa alueen 4.-6.8. Kesämaa palvelee 12.8. asti, mutta elo-ja syyskuussa alueelle tulevat niin keski-eurooppalaiset kuin venäläisetkin matkailijat. Virallinen kesäkauden päätös on la 19.8., jolloin ravintola Paviljongilla viihteestä vastaa upea artisti Aurora.

La 19.8. kesäkauden päätösiltaa tähditää Aurora.

Vaikka työnteko naisille maittaakin, aikovat Heini ja Veera työnteon lisäksi nauttia kesällä myös rentouttavasta vapaa-ajasta: molemmat tykkäävät käydä konserteissa ja musiikkitapahtumissa. Veera rentoutuu lisäksi mökkeillen, ja Heini viihtyy myös kotona puuhastellen kahden kissansa, Helmin ja Hipun, kanssa. Lemmikit ovat muuten tervetulleita myös Punkaharju Resortiin, sillä useimpiin majoituskohteisiin saa ottaa lisämaksua vastaan lemmikin mukaan. Onpa joskus vastaanotossakin rapsuteltu asiakkaan seurankipeätä koiraa. Täyden palvelun lomakylä, etten sanoisi. :)

 Nautitaan kesästä, kelillä kuin kelillä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti