perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kertun ja Topin kuulumiset helleviikkoa odotellessa

Kesäsäät ovat olleet vaihtelevat, mutta Kesämaassa jaksetaan vielä uskoa helteen rantautumiseen Punkaharjulle. Helleviikkoa odotellessa jututimme lipunmyynnissä työskentelevää Kerttua ja aluevalvojana työskentelevää Topia kesän kuulumisista.  Molemmat nuoret työskentelevät Kesämaassa ensimmäistä kesää ja odottavat innolla helteitä, joita on ennustettu ensi viikolle.

Kerttu valmiina lipunmyynnissä, jossa riittää väkeä aamupäivästä.

Kerttu on tullut ystävänsä Siirin kanssa kesätöiden perässä Oulusta Punkaharjulle. Tytöt aloittavat syksyllä lukion kolmannen luokan, eli edessä on abivuosi. Itä-Suomi oli molemmille tytöille täysin uusi paikka ja kokemus. Kerttu kertoo, että Punkaharjulla lämmitettiin ihan ensimmäiseksi sauna ja pulahdettiin Saimaaseen uimaan. :) Kerttu työskentelee Kesämaan lipunmyynnissä ja välillä Kesämaan ravintolassa myymässä jäätelöä. Pehmis on tämän kesän suosikkijuttu!

Kesämaan ravintolasta saa tänä kesänä myös herkullista pehmistä.

Vaikka kesä on ollut pääosin viileä, pitää Kerttu Kesämaata kivana työpaikkana, jossa on tavannut mukavia työkavereita ja saanut myös uusia ystäviä. Kertusta on myös mukavaa, kun Kesämaan asiakkaat tulevat juttelemaan ja kertomaan omasta puuhapäivästään. Onpa joukkoon mahtunut muutama oikein mukavankin lämmin kesäpäivä. Lasten suosikki tuntuu olevan Nautic Jet -hyppyvene, johon kertyy vilkkaimpina päivinä jonoja. Kerttu ja Siiri eivät ole jääneet huonoillakaan säillä neuvottomiksi, sillä tytöt ovat mm. kehitelleet ja askarrelleet Kesämaahan suosittuja keppihevosia lasten iloksi.

Kekseliäiden tyttöjen käsissä on syntynyt mm. keppihevosia hiljaisina päivinä.

Törmäilyveneiltä tavoitimme Topin, joka on yksi paikallisista nuorista, jotka pääsevät Kesämaahan töihin. Topi aloittaa syksyllä lukion toisen vuoden, ja haki Kesämaahan kesätyöpörssissä, joka järjestettiin tammikuussa Savonlinnassa. Topi oli kuullut ystävältään, että Kesämaa on mukava työpaikka, joten halusi itsekin päästä mukaan. Aluevalvojan tehtävistä Topille mieluisinta on Nautic Jet -hyppyveneen valvonta ja käyttö. Topi juttelee mielellään asiakkaiden kanssa, eikä epäile auttaa tai puuttua tarvittaessa tilanteisiin. Asiakkailta Topi saa pääosin ruusuja Kesämaan toiminnasta.Viileät kesäpäivät ovat näkyneet myös Topin työssä, mutta positiivinenkin asia tulee nuorelle miehelle mieleen: asiakkaiden ei ole tarvinnut kovin paljon jonottaa, ja siitä on tullut kiitosta. Ei liene yllätys, että Topikin pitää Nautic Jetiä Kesämaan kävijöiden suosikkina. Topin mielestä Kesämaan ilmapiiri niin työkavereiden kuin asiakkaiden kesken on todella hyvä, ja hän toivookin pääsevänsä kesätöihin myös ensi kesänä. Sitä ennen Topi aikoo nauttia talven aikana mm. laskettelusta. Topille oli uutta, että Kesämaakin verhoutuu säiden salliessa talven sesonkeina Talvimaaksi mäenlaskuineen, napakelkkoineen ja joulupukinpajoineen.

Nautic Jet pitää pintansa Kesämaaan suosikkina.

Kesämaa on avoinna vielä 12.8. asti, ja elokuulle mahtuu vielä mm. perinteinen Juniori STPS:n ja Kesämaan yhteistyössä järjestämä Kesämaa -jalkapalloturnaus Savonlinnassa, Kesämaa-Areenalla, elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kesämaa -turnaus huipentuu turnausbileisiin Kesämaassa. Kesämaan sulkeutumisen jälkeen lomailu jatkuu Punkaharju Resortissa vielä omatoimisten puuhailujen, kuten minigolfin, frisbeegolfin ja tenniksen merkeissä. Lomailu huipentuu elokuussa Paviljongin eloiltaan, jossa on mukavaa ohjelmaa koko perheelle.

Paviljongin eloillan 19.8. viihteestä vastaa Aurora.

Vielä on kesää jäljellä, mutta Kerttu ja Siiri lähtevät heinäkuun loputtua takaisin Ouluun, sillä heillä alkaa pian kirjoituksiin valmentava abikurssi. Punkaharjulta he jäävät kaipaamaan ainakin mukavia työkavereita ja upeaa Saimaata. Luulen, että helleviikon jälkeen ihan vähän myös sitä oikeaa Kesämaan meininkiä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti