torstai 12. huhtikuuta 2012

Aurinko paistaa Punkaharjulla

Kevät ja upean kimmeltävä auringonpaiste saa kyllä ihmisen täyteen energiaa. Erityisesti täällä Saimaalla ja Punkaharjulla luontoäiti laittaa parastaan näin keväisin. Kovalla innolla on taas työstetty montaa asiaa eteenpäin kesää varten, ja tässä vähän ennakkotietoa niistä.

Ravintola Paviljonki kylpee kevätauringossa.
Saimaalaista maisemaa....

Tuohon Paviljongin rantaan on tilattu mukavan kokoinen laituri, pituutta on 52 metriä ja venepaikkoja tulee 35. Nyt rantautumaan mahtuu siis isommallakin veneellä. Punkaharju Resortin aluehan on oiva paikka veneilijöille. Hyvien laiturien lisäksi Paviljongissa on tarjolla hyvää kotiruokaa ja paljon kehuja saaneita pitsoja. Lapset viihtyvät Kesämaassa ja aikuiset Johanna Oraksen taidekartanossa ja Retretissä. Tiesittekös muuten, että Retretin luolissa järjestetään juhannuksen jälkeen joka päivä elokuun alkuun saakka Lasten salapoliisikierros? Kierrokset alkavat päivittäin kello 10.15, ja niihin voi osallistua ihan normaalilla sisäänpääsymaksulla.

Uusi laituri tulee kutakuinkin tähän.

Veneilijöiden on syytä muistaa myös Harjun Portin kauppa eli Punkaharjulta saa myös täydennystä veneen elintarvikevarastoihin. Myös Paviljongissa on kioski, josta saa perustarvikkeita. Paviljongin viereen on muuten tulossa lapsille uusia leikkivälineitä eli perheen pienimmilläkin on tekemistä jos vanhemmat haluavat istahtaa toviksi terassille. Myös saunomispuolelle ollaan kehittelemässä vähän uusia juttuja. Tästä lisää ihan pikapuolin.

Eikös olisi oiva paikka muutamalle huljulle?

Niin, ja muistattehan Punkaharjun kesäkauden avajaiset 15.-16.6. Tuolloin luvassa ainakin hyvää musiikkia, oivaa grilliruokaa ja tietenkin uuden laiturin kastajaiset. Suomen bilebändikisassa mukana oleva Lipsaset soittaa Harjun Portissa 16.6. ja edellisenä päivänä fiilistellään ravintola Paviljongin tiloissa. Bändin nimi julkaistaan tuota pikaa.

Ja vaikka elokuu onkin vielä kaukana, niin kalenteriin kannattaa jo laittaa päivämäärä 11.8. Tuolloin Punkaharjulla on Taiteden yö. Päävastuullinen järjestäjä on Retretti. Mukaan on jo ilmoittautunut mm. pietarilaisia nuoria laulunopiskelijoita solisteinaan laulajia Marinskista ja Mihailovskista. Aika huikeaa.

- Pia -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti