tiistai 24. huhtikuuta 2012

Valloittava Lusto

Kävin tänään pitkästä aikaa Lustossa. Vaikka olinkin siellä ihan muissa asioissa, niin onneksi oli aikaa kiertää näyttely edes pikaisesti. En muistanutkaan miten valloittava paikka metsämuseo voi olla. Jo rakennus itsessään on hieno puurakenteineen ja vinoine seinineen. Eikä sitä osaa oikein selittää, mutta tunnelma on jotenkin vaan niin vaikuttava.

Ajomies by Herman Joutsen.

Utuinen oli aamu Punkaharjulla.

Aikaahan Lustossa saisi menemään useammankin tunnin, niin paljon hienoa metsähistoriaa sieltä löytyy. Nyt kuitenkin sivuutin perinteisemmät osiot pikaisesti ja katsastin näyttelyn uusia osia.Muistoja menneestä: Sirkka Muurela.

Erityisen mielenkiintoinen on kotitalousopettaja Sirkka Muurelan Paksun haapapuun taikapiiri -näyttely. Yli 80-vuotias rouva on tehnyt omin käsin aivan upeita ja hellyttäviä luonto- ja eläinaiheisiä käsitöitä. Oppaani mukaan yhden taulun tekemiseen on mennyt 2-3 vuotta! Ei riittäisi minulla into niin pitkään. Kaikki taulujen luonto- ja eläinkohteet ovat täysin tunnistettavia, mikä mielestäni lisää töiden arvoa. Muurela kuvaa eläimille kuviteltua taivasta, jossa ne voivat olla onnellisia.

Puun uitossa käytetty kone on nyt Luston katossa.

Moottorisahoja piisaa.

Ja vaikea noita Luston perinteisempiäkään juttuja on vastustaa. Moottorisahat, vanhat metsäkoneet ja erilaiset välineet ovat vaan niin viehättävä osa suomalaista historiaa, että kyllä niiden pariin voisi uppoutua pidemmäksikin aikaa. Menkää ihmiset käymään Lustossa, viihdytte varmasti.
1 kommentti:

  1. Kiva kun kävit kylässä Pia! Uudet näyttelyt on nyt avattu ja vanhoja päivitetty. Ja kesällä taas metsäisiä tapahtumia luvassa, mm. moottorisahauksen SM-kisat 9.6! tervetuloa Lustossa käymään - terveisin Anne ja Luston väki

    VastaaPoista